15 آذر 1393 - 12:10 شناسه خبر: 1314 نسخه چاپی

معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد

استفاده از هورمون برای رسیدن گوجه‌فرنگی ممنوع است

استفاده از هورمون برای رسیدن گوجه‌فرنگی ممنوع است معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد
 در پی مطرح شدن استفاده کشاورزان از نوعی سم چینی خطرناک برای رسیدن گوجه‌فرنگی، معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: گرچه این ماده که نوعی هورم ...

 در پی مطرح شدن استفاده کشاورزان از نوعی سم چینی خطرناک برای رسیدن گوجه‌فرنگی، معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: گرچه این ماده که نوعی هورمون است که در آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان ماده مجاز ثبت شده، اما تا در ایران شناخته و ثبت نشود، استفاده از آن مجاز نیست.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، اخیرا عنوان شده که کشاورزان از سم چینی به نام سم سرخ یا (inish ) که به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شود برای زودتر رسیدن و قرمز شدن گوجه‌فرنگی‌های سبز‌ رنگ خود استفاده می‌کنند تا این محصول را زودتر به بازار روانه کنند. در صورتی که این سم عوارض بسیاری بر دستگاه گوارش دارد و احتمال شیوع بیماری‌هایی مانند سرطان را تشدید می‌کند که یحیی ابطالی، معاون سازمان حفظ نباتات در این باره گفت: این ماده که برای زودتر رسیدن گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود یک ماده سمی نیست و هورمونی است که در سال 1905 در آمریکا و در سال 2006 در اتحادیه اروپا به عنوان ماده هورمونی مجاز در زودتر‌ رسیدن برخی محصولات کشاورزی ثبت شده است.

وی افزود: به محض رسیدن گزارش استفاده از این ماده هورمونی در مزارع کشور، سازمان حفظ نباتات نامه‌ای در تاریخ 23 تیرماه سال جاری به سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی مبنی بر ارائه نظر فنی از سوی این سازمان، ارسال کرد.

ابطالی گفت: سازمان غذا و دارو در تاریخ سی‌ام شهریورماه در پاسخ به این نامه اعلام کرد که " با توجه به عدم شناخت نسبت به این ماده و ثبت نشدن آن در کشور، اقدامات لازم جهت عدم مصرف آن در مزارع را انجام دهید". نهایتا در بیستم مهرماه و قبل از فرا رسیدن برداشت گوجه‌فرنگی به همه استان‌ها اعلام شد که علی‌رغم مضر نبودن این ماده به دلیل ثبت شدن آن در اتحادیه اروپا و آمریکا تا زمانی که این هورمون در کشور به ثبت نرسیده است، هیچ کشاورزی حق استفاده از آن را ندارد.

معاون سازمان حفظ نباتات یادآور شد: برخی از محصولات مانند انگور، خیار و غیره رشدشان پس از برداشت کاملا متوقف می‌شود. اما برخی دیگر از میوه‌ها مانند گوجه‌فرنگی، خرمالو، موز، پرتقال و غیره جزو محصولاتی هستند که پس از برداشت می‌توانند تحت شرایط خاص رسیده شوند و دوره رشدشان را ادامه دهند که برای این میوه‌ها در همه دنیا از مواد و هورمونی مجاز استفاده می‌کنند، مانند گاز اتیلن مصنوعی یا طبیعی که برای رسیدن موز از آن در جهان استفاده می‌شود.

وی گفت: ترکیبی که برای زودتر‌ رسیدن گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود "ادفون" بوده که به صورت مایع است و در شرایطی خاص گاز اتیلن ایجاد می‌کند و باعث رسیدگی گوجه‌فرنگی می‌شود و هیچ مخاطره‌ای برای سلامت انسان ندارد و مساله‌ای برای محیط زیست ایجاد نمی‌کند.

 

منبع: ایسنا